Ворог намагався прорвати оборону ЗСУ із декількох міст та сіл Луганщини – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

За шістьма напрямками росіяни вчора відступили, окупаційній владі Лисичанська не актуальний розвиток шахт та НПЗ – на роботу беруть чиновників та банкірів.

Про це в Телеграм повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, масований обстріл населених пунктів та укріплень українських військових на межі двох областей противник не припиняє ані на день.

Основні зусилля зосередив на Бахмутському напрямку, куди і намагається прорватися із декількох міст та сіл Луганщини.

Вчора росіяни хотіли пробити оборону ЗСУ у шістьох різних місцях. Двічі організовували штурм за підтримки авіації. Втім, нашим військовим вдалося зупинити кожен із цих наступів і відкинути ворога.

Загалом літаки окупантів завдали авіаударів поблизу чотирьох населених пунктів. Лише за ніч, що минула, 17 разів зафіксовані артилерійські обстріли з боку росіян.

У п’ятьох випадках вони використовували установки залпового вогню. Чотири рази до атак долучалися танки.

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Сергій Гайдай наголошує, сьогодні зазвичай вітають шахтарів, але не в Лисичанську. Окупаційній владі не цікаве відновлення та подальший розвиток шахт та нафтопереробного заводу, потрібен лише адмінресурс. Тому і пропонують оплачувану роботу для чиновників, юристів, банкірів, економістів, бухгалтерів. Із робочих спеціальностей в місті актуальні водії і будівельники. Росіяни вже визначилися із майбутнім вугледобувної галузі на захоплених у 2014 році територіях, де майже всіх шахтарів відрядили на фронт. Скоріше за все, таке майбутнє чекає й Лисичанськ.

оренда квартири Львів

Новини