Ворог не полишає спроб форсувати Сіверський Донець – Мотузяник

Фото: defence-ua.com

Російські окупанти шукають слабкі місця в українській обороні в районі Сіверського Донця на сході України і не полишає спроб форсувати річку.

Про це заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник в ефірі національного марафону новин, повідомляє Українська правда.

«Станом на зараз вони (росіяни) не полишають спроб (форсувати Сіверський Донець). Вони вишукують слабкі місця в нашій обороні, яка проходить по правому березі річки. Вони шукають наші точки артилерійські і намагаються їх придушити».

При цьому Мотузяник зазначив, що загалом форсування водної перешкоди – це дуже непроста операція.

Сєвєродонецьк та Лисичанськ, що знаходяться на протилежних берегах річки Сіверський Донець, є останніми підконтрольними Україні великими містами Луганської області.

Нагадаємо, наразі тривають бої за Сєвєродонецьк.

5 червня глава Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що Збройні сили змогли відкинути ворога у місті і контролюють рівно половину Сєвєродонецька.

У травні повідомлялося, що десантники 80 окремої десантно-штурмової бригади 9 разів зривали спроби російських окупантів переправитись через річку Сіверський Донець – захисники нищили понтони і ворожу техніку.

оренда квартири Львів

Новини