Ворог обстріляв автобус, який віз людей із Попасної, ще один з гуманітаркою – зник

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

30 квітня з міст на Луганщині змогли виїхали 40 осіб, однак учора два автобуси, що їхали до Попасної, потрапили під обстріл – із першого зникли люди, другий автобус із гумдопомогою – зник.

«Вчора ми евакуювали з Попасної 31 особу. Бажаючих було значно більше, тому відправили до міста ще два автобуси. Відомо, що вони дісталися населеного пункту та попали під обстріл ворожої ДРГ. Автобуси розстріляні. Зв’язку із людьми, які перебували у транспортному засобі й організовували евакуацію, немає», – про це повідомив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов.

Як додав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, один з тих, хто був у першому автобусі, розповів: волонтери їхали в Попасну за людьми, на них вийшла ДРГ і відкрила вогонь із гранатомета, перший постріл промазав, другий влучив. Автобус розстріляний, всередині автобусу кров, але тіл немає.

Другий автобус, «шкільний», який віз гуманітарну допомогу в Попасну і мав забрати звідти людей, зовсім зник, із водієм немає зв’язку.

Гайдай також розповів, що у Попасній в укриттях перебувають люди, частина людей уже не може виїхати: до них неможливо дістатися через активні бої в самому місті. Атаки й спроби прориву йдуть постійно.

Сьогодні ж з Лисичанська вдалося евакуювати 35 жителів, серед яких діти, із Сєвєродонецька – п’ятьох

«Намагаємося врятувати всіх бажаючих, до яких ще можна добратися транспортом. Залишаються на Луганщині ще й батьки з дітьми, яким краще було би скоріше відновити навчання. Але чомусь дорослі не квапляться з евакуацією. От сьогодні врятували чотирьох дітей з Лисичанська. Загалом 30 квітня вже виїхали до інших областей 40 осіб. Евакуація триває.»

оренда квартири Львів

Новини