Ворог перегруповується і спробує взяти в кільце сили ООС на Донбасі – Кириленко

Фото: РБК-Україна

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко вважає, що росіяни завершують перегрупування сил та готуються до спроби взяти в оточення військові підрозділи Збройних сил України на Донбасі.

Про це він повідомив в інтерв’ю для «Української правди»

 «Відбувається перегрупування військ противника – з півдня, з півночі області цей процес вже завершений. Підтягнуті нові резерви, нові бронетанкові групи. Передислокація армій противника пройшла, тому свіжі сили зайшли. Також передислокація пройшла по Донецькому напрямку з тимчасово окупованої території.

Ескалація уже має характер до збільшення. Бойові дії і так постійно тривали уздовж лінії розмежування, але тепер з півночі області, де межа Харківської та Донецької областей, населений пункт Рубці, там відбуваються авіаудари і спроба прориву противника була відбита.

За логікою їхніх дій ми бачимо, що цілями є залізничне сполучення, основні об’єкти по розташуванню військових підрозділів.

Але найголовніша мета – ворог намагається закрити всі можливі шляхи з постачання боєприпасів, продуктів харчування та зробити кільце по всій території області для того, щоб, як вони і казали, зробити «великий Маріуполь» у підконтрольній українській владі Донецькій області».

Кириленко пояснив, що російські війська готуються застосовувати і важку артилерію, й авіацію при прориві з півдня й півночі.

За його словами, військове командування РФ планує надіслати найбільш підготовлені підрозділи окупаційних військ, які в них лишилися.

Також голова Донецької ОВА припустив, що в перших хвилях наступальної операції як гарматне м’ясо будуть використовувати так звані збройні сили «ДНР» та «ЛНР».

В зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, станом на 15 квітня, тривають бої з російськими окупантами по всій лінії фронту. За 14 квітня 3 цивільних загинули, ще 7 дістали поранення.

13 квітня Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що на сході та півдні України російські окупаційні війська готові переходити в наступ.

оренда квартири Львів

Новини