Росіяни закріплюються на околиці Оріхове, бої у Сєвєродонецьку – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Триває наступ росіян у напрямку Новотошківське – Оріхове, ворог закріплюється на північній околиці населеного пункту Оріхове. Продовжує вести штурмові дії у Сєвєродонецьку.

Про це повідомив голова Луганської ОДА (ОВА) Сергій Гайдай.

Зокрема, у Сєвєродонецьку, росіяни «намагалися провести нараду в одній із будівель Сєверодонецька, але щось пішло не так, є багато загиблих».

Також, за його словами, російська армія не залишила вцілілих промислових об’єктів в Рубіжному та Попасній. Теж саме зараз робить в Лисичанську та Сєвєродонецьку, знищуючи «Азот». Учора під час чергового обстрілу пошкоджено залізничне депо об’єднання. До цього – декілька промислових цехів. Також зафіксовані влучання в будівлі цегляного та дослідницького заводів. У Лисичанську ворожі снаряди влучили на територію склозаводу. Крім того, у цьому місті обстрілами пошкоджено школу та кулінарний ліцей.

Упродовж 10 червня противник відкривав вогонь із різного типу озброєння по Сєверодонецьку, Лисичанську, Устинівці, Тошківці, Золотому, Нирковому, Гірському, Врубівці, Комишувасі.

Часткових або повних руйнувань житлового фонду дуже багато.

Зокрема, в результаті застосування ворогом вогнеметної реактивної системи у Врубівці вигоріло багато будинків.

Гайдай також додав, що п’ятьох поранених за останні дні жителів Лисичанська госпіталізували до лікарень Дніпра та Львова.

оренда квартири Львів

Новини