Ворог зосереджує зусилля в напрямку Гуляйполя – Запорізька ОВА

Фото: 1news.zp.ua

У Запорізькій області ворог намагається зосередити зусилля в напрямку Гуляйполя. Також здійснює нарощування системи управління та протиповітряної оборони.

Про це повідомляє речник Запорізької ОВА Іван Арєф’єв.

«Боротьба за окуповані населені пункти Запорізького краю триває. Ворог намагається зосередити зусилля в напрямку Гуляйполя. Ворог здійснює нарощування системи управління та протиповітряної оборони.

Продовжує здійснювати вогневий вплив по позиціях наших військ із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення. Завдає авіаційних ударів літаками оперативно-тактичної авіації. Але завдяки українським військовим противник зазнає втрат. Військовослужбовці Сил оборони Запорізького краю продовжують пошук важливих цілей для завдання максимальної шкоди окупантам на нашій Запорізькій землі!»

Іван Арєф’єв повідомив, що близько 10:00 у Василівці почалися обстріли. Ракети, за словами місцевих, прилітали в ті місця, де днями анонсували освячення пасок, а сама атака почалася одразу із початком служби. При цьому росіяни розповсюджують брехливу інформацію про те, що це нібито українські воїни стріляють по мирному населенню.

Також за його словами, сьогодні в Енергодар вдалося доставити понад 20 тонн гуманітарного та технічного вантажу, який потрібен для роботи атомної й теплової електростанцій. Це також пальне для комунальних підприємств, аварійних бригад, служби надзвичайних ситуацій, хлор для «Тепловодоканала» на питний водозабір, гуманітарна допомога від НАЕК «Енергоатом» і наших друзів-поляків. Серед медикаментів є інсулін. Відділення гемодіалізу отримало місячний запас витратних матеріалів та деззасобів для проведення процедури. Також вдалося привезти певну кількість адресних посилок.

«На тимчасово зайнятих територіях України російські окупанти вводять заходи, що обмежують права і свободи мирних жителів, зокрема свободу пересування. У Мелітополі поширюють інформацію, що окупаційна влада вирішила повністю закрити з 30 квітня в’їзд та виїзд із тимчасово окупованого Криму. Рішення ухвалено, щоб не допустити зриву весняної призовної кампанії на окупованих територіях, оскільки багато українських чоловіків виїжджають на півострів транзитом з подальшим маршрутом до Грузії, Польщі, країн Прибалтики.

У Дніпрорудному почала працювати міліція окупантів, особовий склад якої вивісив червоний прапор біля відділку. Також у місті росіяни спільно з активістами громадської організації «Діти війни» та клубу «Ветеран» організували адресне доставлення великодніх пасок ветеранам так званої «великої вітчизняної війни». Процес зафільмували на відео та фото для росЗМІ. На яких умовах роздавали солодощі не відомо.

Укрзалізниця призначила 5 регулярних поїздів на захід України. На всі потяги, крім 219/220 Запоріжжя – Львів, продають квитки.»

оренда квартири Львів

Новини