Впійманий під Світлодарськом пілот РФ виявився найманцем ПВК «Вагнер»

Російський пілот-вагерівець. Фото: Юрій Бутусов

Пілотом, збитого під Світлодарськом російського ракетного штурмовика Су-25, виявився майор ВКС РФ Андрій Федорчуков, який на допиті визнав, що є найманцем ПВК «Вагнер» і брав участь у вбивстві українців заради зарплати 205 тис. рублів на місяць.

Про це повідомив головний редактор «Цензору» Юрій Бутусов.

«18 червня військовослужбовці 72-ї механізованої бригади зі старого радянського переносного зенітного ракетного комплексу «Ігла» збили під Світлодарськ російський ракетний штурм Су-25 та захопили російського повітряного терориста.

Ним виявився майор ВКС РФ Андрій Володимирович Федорчуков, який на допиті визнав, що був найманцем приватної військової компанії «Вагнер» і брав участь у вбивстві українців заради найманця р. зарплата 205 тис. рублів на місяць.»

Юрій Бутусов додав, що Федорчуков на допиті визнав, що метою його нападу був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він здійснював рейди для обстрілів українських міст. Федорчуков дуже сподівається на обмін – розуміє, що він найманець, і його можуть не запропонувати на обмін, а він може потерпіти за свої злочини.

Виявилося, що російська авіакомпанія має великі проблеми з навігацією. Федорчуков мав при собі навігатор Garmin та смартфон з програмою Proonebo, щоб мати більш точну навігацію ніж бортові навігаційні пристрої РФ.

оренда квартири Львів

Новини