Втрачено контроль над Метьолкіним поблизу Сєвєродонецька – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Українські захисники втратили контроль над селищем Метьолкіне, поблизу Сєвєродонецька. В районах Тошківки та Устинівки окупанти готуються здійснити прорив, стягнули туди велику кількість техніки. Триває евакуація з населених пунктів, де йдуть активні бойові дії, людей вивозять військові на броньованій техніці.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Бої точаться в багатьох селищах навколо Сєвєродонецька та Лисичанська. На жаль, зараз ми не контролюємо Метьолкіне поблизу обласного центру.»

Керівник військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк розповів, що у самому місті росіяни контролюють більшість житлових кварталів, вуличні бої точаться майже цілодобово.

Ворог регулярно застосовує заборонені боєприпаси, та депортує жителів міста цілими кварталами і розміщує там важке озброєння.

За словами Сергія Гайдая, росіяни посилили артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно росіяни гатять по Сєвєродонецькій промзоні та околицях міста. Те саме в районах Тошківки та Устинівки, бо окупанти хочуть здійснити там прорив, і задля цього стягнули туди велику кількість техніки.

Гайдай наголосив, росіяни продовжують використовувати «повзучу» тактику – Луганщину винищують з усієї можливою зброї.

«Тиха» евакуація триває з Лисичанська силами працівників військових адміністрацій, поліцейських, рятувальників та волонтерів. З населених пунктів, де тривають активні бойові дії, людей вивозять військові на броньованій техніці.

Голова Луганської ОВА повідомив, що росіяни завдали значні руйнування житлового фонду в Гірському, де за 19 червня росіяни пошкодили одразу 19 будинків, у Врубівці – сім, у Лисичанську обстріляні декілька адміністративних будівель.

Ворог тричі атакував з повітря – в районах Білої Гори, Мирної Долини і одного зі зруйнованих мостів, що з’єднує Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Непридатні для переміщення мости окупанти обстрілюють регулярно, добиваючи залишки інфраструктури. Вкотре постраждали селища Павлоград і Синецький. Також в Сєвєродонецьку під вогонь противника потрапила територія заводу «Склопластик» та полігону рятувальників.

Протягом 19 червня зі ствольної та реактивної артилерії обстріляні Лисичанськ, Сиротине, Воронове, Борівське, Біла Гора, Устинівка, Мирна Долина, Тошківка, Оріхове, Золоте-3, Миколаївка, Білогорівка.

оренда квартири Львів

Новини