Вибухи в Криму: в РФ заперечують вогневий вплив. Оновлено

Фото з соцмереж

У районі російської військової авіабази в Новофедорівці у тимчасово окупованому Криму пролунало кілька вибухів. Є постраждалі.

Як повідомляє агентство Reuters із посиланням на очевидців, сталось щонайменше 12 вибухів. У сусідньому місті Саки завили сирени. Жителів сповістили про евакуацію.

Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародних програм Центру Разумкова Олексій Мельник у своєму блозі висловив думку, що вибухи у Новофедорівці – наслідок удару України.

«Я думаю, це надзвичайно символічний крок. Очевидно, що рішення про це ухвалювалося не лише військовим, а й військово-політичним керівництвом України. І тому, на мій погляд, цей удар по військових цілях у Новофедорівці в Криму очевидно можна ставити в один рівень з потопленням крейсера Москва», – сказав він.

В той же час Міністерство оборони Росії стверджує, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, просто відбулася детонація боєприпасів.

«Близько 15:20 на території аеродрому «Саки» в районі населеного пункту Новофедорівка на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів. Вживаються заходи щодо гасіння пожежі та з’ясування причин вибуху. За доповіддю з місця, жодного вогневого впливу на обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було», – цитує Міноборони Росії «РИА Новости».

Окупанти також повідомляють, що внаслідок вибуху авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена.

Українські силовики подію поки не коментують.

Водночас інші російські ЗМІ із посиланням на так званого «голову МОЗ Криму» Костянтина Скорупського повідомляють, що внаслідок вибухів у Новофедорівці постраждали п’ятеро людей, серед яких є дитина, але загрози життю постраждалих немає. Чотирьом із них надали амбулаторну допомогу, п’ятий – госпіталізований.

оренда квартири Львів

Новини