Новини

Визначено переможця конкурсу на спорудження сміттєпереробного заводу

Громадськості представили переможця відкритих торгів на платформі ПРОЗОРРО щодо будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. Ним стало  ТОВ «Інститутпроектування «Комфортбуд». Тендер оголосили ще в середині лютого. «Комфортбуд» – львівська фірма, з нею уже підписали договір про співпрацю. Вона не має досвіду спорудження схожих комплексів. Згідно з кошторисом, перша черга будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій коштуватиме 21,5 мільйон євро. А майже 4,5 млн грн – його проект.

Вадим Ноздря, директор ЛКП «Зелене місто», яке і є замовником робіт, запевнив: переможець повністю відповідає кваліфікаційним вимогам.  Серед них – за останні 5 років спроектувати не менше двох об’єктів відповідного класу ризику. Щодо досвіду зі сміттєпереробними комплексами, чиновник і представник фірми зазначили: склалося так, що його в Україні, певно, не має ніхто.

На прес-конференцію прийшли і мешканці району, де за планом постане майбутній сміттєпереробний комплекс. Вони проти того, аби завод будували на території міста, а особливо – біля очисних споруд. Утім, їхньої думки не запитали. Місцеві активісти мали претензії і щодо проектанта без необхідного досвіду, і щодо плану на завод, який їм, кажуть, не надали.  Тож вимагали провести громадські слухання.

Громадські слухання проведуть, запевнив Вадим Ноздря. Але не раніше, ніж за 120 днів. Саме стільки часу має львівська фірма на розробку проекту, від моменту, коли вона отримала містобудівні норми й обмеження. А це – у квітні. Тож звітувати перед громадою зможуть не раніше серпня.

Залишити відповідь