Я би зараз купував євро, – фінансовий аналітик Олексій Другов

Фото: money24

Євро дешевшає до долара. За рік долар здорожчав щодо євро на 17%. Але фінансовий аналітик та професор кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська Політехніка»  Олексій Другов радить не панікувати, а навпаки – купувати євро.

Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

За словами аналітика, така ситуація виникла тому, що в Сполучених Штатах зараз реалізовується політика дорогих грошей. Федеральна резервна система постійно піднімає облікову ставку і, відповідно, всі позики ростуть і ціна долара в Штатах росте.

 «Європейський центральний банк говорив про те, що буде робити те саме, але наразі він дуже сильно затягує і саме підняття до кінця року має становити  1,3%, а в Штатах має бути 3%. Тобто, в Євросоюзі – політика більш дешевих грошей,  а в Штатах – більш дорогих. Але всі аналітики схиляються до думки, що долар зараз сильно переоцінений.  І ця ситуація не вигідна Америці, бо чим дорожча національна валюта – тим дорожчий експорт. Тому з часом ця ситуація буде вирівнюватись», – пояснює Олексій Другов.

За його словами, є прогнози, що тренд здорожчання долара буде тривати до жовтня. Тому він переконаний, що якщо говорити про довготривалу перспективу заощаджень, то євро починає виглядає більш привабливою валютою.

«Зараз я особисто би купляв євро.  Але якщо у вас все в євро, то все-таки треба ділити: 50% – в доларах, 50% – в євро. Але євро буде мати тенденцію до поступового здорожчання, особливо наступного року. До якої межі – це залежатиме від ситуації.  Це фінансові ринки, ніхто ще точно не сказав, що буде», – зауважує фінансовий експерт.

оренда квартири Львів

Новини