Якщо буде нова хвиля переселенців – їх доведеться знову поселяти в заклади освіти, – Андрій Годик

Фото: telegraf.in

Обласну програму, яка передбачала капітальний ремонт приміщень під розміщення внутрішньо переміщених осіб, виконано на 75%.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів перший заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

В межах цієї програми було заплановано створити 2700 нових зручних місць для проживання тимчасових переселенців.

«На цьому тижні ми відвідували Стебник. Там було відкрито 2 об’єкти. Це хороший показник співпраці органів місцевого самоврядування і влади всіх рівнів, як виконавчої, на рівні області, так і державної. Тому робота ведеться», – говорить Андрій Годик.

Він додав, що 9 мільйонів гривень на роботи з реновації приміщень в Стебнику, місцевим громадам надали польські партнери.  

Щодо можливої нової хвилі міграції з зони бойових дій перед опалювальним сезоном, то, за словами посадовця, все буде залежати від кількості цих тимчасових переселенців.

«Якщо збільшення кількості внутрішньо переселених осіб буде сягати критичних показників, то нам доведеться знову заселяти ці ж об’єкти інфраструктури, які на цей момент ми вивільнили і переселили людей в інші місця. Йдеться про заклади освіти, спортивну інфраструктуру», – зазначає Андрій Годик.

оренда квартири Львів

Новини