Новини

З 50 тисяч в’язнів, який завербував Пригожин, залишилося лише 10 тисяч – росЗМІ

Із завербованих ПВК «Вагнер» понад 50 тисяч в’язнів на фронті воює 10 тисяч. Інші – вбиті, або «трьохсоті» чи втекли зі зброєю в руках в Росію.

Про це пише БФ «Русь сидящая».

«В’язні масово побігли з ПВК «Вагнер», причому в обидві сторони – як до Росії, так і здаватися в полон на Україну», – розповіла голова фонду «Русь сидящая» Ольга Романова.

«Пригожин обіцяв Путіну виграти війну, йому дали карт-бланш – забирай ув’язнених. Найімовірніше їх уже понад 50 тисяч було завербовано, а воює на фронті 10 тисяч. Інші – або вбиті, або «трьохсоті» (поранені), або дезертирували чи здалися в полон», – додала вона.

За словами Романової, фінансисту ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину така статистика непотрібна. Особливо про тих, хто здався в полон чи зі зброєю в руках втік в Росію – йому це Путіну показувати не можна.

Тому, пояснює голова БФ, тих в’язнів вважають загиблими. І розсилають похоронки їхнім родичам. Романова розповіла і про спроби ПВК заробити на рідних в’язнів.

«Коли мова зайшла про видачу тіла, у жінки, яка мешкає не в Росії, почали вимагати гроші за це. Вона опублікувала скріншоти листування з вимаганням. І тут з’явився живий чоловік, який воює у ПВК «Вагнер» – він сказав, чи не лізь, жінка, не у свої справи. Тобто якби вона це не опублікувала, то мабуть поховала б порожню труну», – резюмує правозахисниця.

Залишити відповідь