За кожне село росіяни розплачуються своєю БТГ – військовий Юрій Герун

Фото: ЗСУ

Заповзяття російського наступу зупинено. Їхнє просування вже не таке активне. Росіяни вже не можуть собі дозволити атакувати на декількох ділянках.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів військовослужбовець Юрій Герун, який зараз перебуває на фронті.

«В останній тиждень, на ділянках Сіверського напрямку, Бахмутського, вони повністю зупинені. Лише інколи намагаються просуватись бронетехнікою. Мають великі втрати. Кожне село дається їм ціною чи не цілої БТГ. Вдень вони втрачають по декілька десятків бронетехніки», – говорить військовий.

Він вважає, що виведення українських військ з Гірського, Золотого, Лисичанська, дав можливість ворогу відчути себе переможцем, а насправді виявилось, що вони ні з чим.

«HIMARS довершили цю справу. Ворожі склади з боєприпасами горять. Тобто, у них ламається логістика на всіх етапах наступу. Від величезних тилових складів до безпосередньо фронтових підрозділів. Їм не залишається нічого, як по інерції йти далі і наражатись на величезні втрати», – зазначає Юрій Герун.

Він розповідає, що у його підрозділі, який знищує ворожу техніку, озброєння вистачає. Єдине, чого бракує військовим – це ротації. 

«Попри мотивацію і бойовий дух, все ж таки є певні межі твоїх можливостей. Який би не був боєць, він потребує відпочинку. Ми маємо надію, що наше командування це враховує і розробляє якийсь план по ротації», – говорить військовослужбовець.

оренда квартири Львів

Новини