За три місяці Львівщина отримала туристичний збір більший, ніж за минуле півріччя, – Наталія Табака

Фото: Укрінформ

Попри війну на Львівщині збільшились надходження від туристичної галузі. За перший квартал цього року туристичний збір склав 7 млн гривень. Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла начальниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталія Табака.

За її словами, такого показника в 2021 році область досягла більше, ніж за пів року.

«Туристичний збір сплачують всі гості, що зупиняються  у Львові. В тому числі і внутрішньо переміщені особи, і іноземні журналісти», – пояснює Наталія Табака.

Готельна індустрія, за її словами, працює. Вони мають, як безкоштовну, благодійну складову, так і платну, для тих, хто має фінансовий ресурс. В березні номерний фонд Львова був зайнятий на 90%. В Моршині, Трускавці – на 85%. Найменша завантаженість готелів була в Славському. Там номери були зайняті на 60-70%.

«Але варто зауважити, що готелярі долучаються і до безкоштовної допомоги. Зокрема, з організацією харчування для внутрішньо переміщених осіб: були і сніданки, і обіди, і вечері…Це і їх тимчасове розміщення. Один із готельних комплексів виділив частину конференц-залу для безкоштовного розміщення переселенців», – розповідає чиновниця.

Туроператори також задіяні під допомогу внутрішньо переселеним особам. «Вони працюють зі своїми партнерами з-за кордону і допомагають тим, хто потребує, шукати житло в європейських країнах на час воєнного стану. Вони допомагають організувати доїзд, харчування», – каже Наталія Табака.  

Також багато підприємств туристичної галузі Львівщини проводять для вимушено переселених майстер-класи, безкоштовні екскурсії.  Всі туристичні об’єкти, за словами чиновниці, працюють в звичному режимі.

На її думку, внутрішній туризм на території Львівщини, переживе воєнні часи.

«Якщо раніше було не до того, то в квітні люди вже фізично потребують хоча би один день відпочити думками, бо нервова система працює в напрямку, щоб далі бути продуктивним і для цього потрібно перезаряджатись. І в Львівській області для цього є багато варіантів», – переконана Наталія Табака.  

оренда квартири Львів

Новини