Захисники Сєвєродонецька отримали наказ відходити на нові позиції – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Захисники Сєвєродонецька у Луганській області отримали команду відходити на нові укріплені позиції.

Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі каналу «Дом» 24 червня, повідомляє Українська правда.

«На жаль, доведеться відводити наших хлопців (захисників із Сєвєродонецька) Це те, про що ми говорили, що не потрібно розводити «зраду», ніхто не залишає наших хлопців, ніхто там не допустить оточення.

Зараз та ситуація, коли перебувати на розбитих за багато місяців позиціях, просто щоб там перебувати, немає сенсу. Бо з кожним днем пропорційно кількість загиблих на незакріплених позиціях може рости».

Саме тому, за словами голови ОВА, було прийняте рішення, щоб захисники Сєвєродонецька «відходили на нові позиції, на нові укріплені райони і вже звідти нормально і повноцінно вели бойові дії і завдавали втрат ворогу».

Варто зазначити, що станом на ранок 24 червня ні в Генштабі, ні в Міноборони про таку команду не повідомляли.

Також за словами Гайдая, 23 червня та сьогодні зранку окупанти вели наступ у районі Мирної Долини, де тривають бойові дії.

Наступ ворога в районі Борівського успішно зупинений.

Крім того, наші воїни відбили наступ у напрямку південної околиці Лисичанська, завдали втрат та змусили відступити.

Втім, силами штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу росіянам вдалося оволодіти Миколаївкою.

Голова Луганської ОВА зазначив, у Лисичанську знайдені тіла двох загиблих, пораненого чоловіка госпіталізовано до Чернівців.

Лисичанськ та Борівське витримали авіаційні удари. Зі всіх наявних видів озброєння російська армія відкривала вогонь по Сєвєродонецьку, Білій Горі, Вовчоярівці. У Сєвєродонецьку окупанти пошкодили територію «Азот» та цегляного заводу, обстріляли селища Синецький та Павлоград та три розбиті декілька тижнів тому мости. Багато будинків та приміщення житлово-комунального господарства зруйновано в Лисичанську, страждають від російських снарядів навколишні села.

оренда квартири Львів

Новини