Запит армії на бронежилети за місяць зріс на 82%, на шоломи – на 55% – Маляр

Фото: АрміяInform

За тиждень Міністерство оборони забезпечило ЗСУ понад 21 тисячу бронежилетів, у травні запит на бронежилети порівняно з квітнем зріс на 82%.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За тиждень з 2 червня по 8 червня для забезпечення підрозділів Збройних Сил Міністерство оборони передало:

• 21,5 тис. бронежилетів,

• 7,8 тис. шоломів,

• 5,2 тис. пар взуття,

• 10,71 тис. комплектів форми.

За її словами, у найближчі 5 днів Міноборони отримає мінімум 19 тис. бронежилетів і 14 тис. шоломів. Вони вже відвантажені постачальниками, прямують до України чи перебувають в Україні на етапі контролю якості та оформлення на склади Збройних Сил.

У травні запит ЗСУ на бронежилети порівняно з квітнем зріс на 82%. Запит на шоломи збільшився на 55%. Потребу на літні черевики збільшено на 60%. По усім позиціях відбулося суттєве зростання. Чи не єдина позиція у списку, на яку Збройні Сили не збільшили потребу – це панама літня польова.

Ганна Маляр наголосила, що Міноборони дуже швидко реагує на усі потреби, адже необхідно розмістити нові замовлення, укласти контракти, при цьому раціонально використовуючи кошти платників податків. Адже потреб дуже багато – від зброї до сухпайків, від захисних окулярів до шкарпеток. Наприклад, сухпайків вже поставлено до ЗСУ 3,2 млн порцій, ті ж шкарпетки закуповуються сотнями тисяч, тощо.

оренда квартири Львів

Новини