Завод «Азовсталь» знищений повністю, під завалами люди  – «Азов»

Фото: Dsnews.ua

Заступник командира полку «Азов» Святослав «Калина» Паламар розповів, що маріупольський завод «Азовсталь» розбомблений та знищений практично повністю, українські бійці витягують людей з-під завалів.

Про це він зазначив у коментарі «Радіо Свобода».

«Надпотужні бомби скидаються по цілому заводу «Азовсталі» і зараз там під завалами перебуває дуже багато людей.

Ми не знаємо повністю, яка там ситуація, але «Азовсталь» розбомблений і знищений практично повністю. Ми витягуємо з-під завалів людей…

Ми будемо воювати, ми будемо використовувати кожен патрон, який у нас залишився, але ми закликаємо батьківщину врятувати цивільних, поранених та забрати тіла».

За його словами, на території «Азовсталі» облаштували імпровізований шпиталь, де переховуються цивільні українці, зокрема діти.

Раніше, міськрада Маріуполя повідомила, що російські окупанти завдають ударів по «Азовсталі» надважкими авіабомбами.

В підземних укриттях металургійного комбінату знаходиться не менше 1 000 цивільних. Переважно це жінки с дітьми та літні люди.

Нагадаємо, Маріуполь із 1 березня перебуває в облозі, росіяни постійно обстрілюють його, намагаючись взяти місто під свій повний контроль.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що йдуть переговори для того, щоб допомогти українським захисникам у Маріуполі.

Він також заявив, що знищення українських захисників у Маріуполі може поставити крапку в мирних переговорах із Росією.

оренда квартири Львів

Новини