Заяви окупантів про «референдум» – тільки для психологічного тиску, – аналітик Михайло Самусь

Фото: focus

Окупанти не зможуть найближчим часом провести псевдореферендуми на окупованих територіях. Їхні заяви про підготовку до волевиявлення  мешканців півдня України носять лише інформаційно-психологічний характер. У цьому переконаний  аналітик,  заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

Про це він повідомив в ефірі «Першого Західного».

«Ідея з «референдумами» була однією з ключових, але якщо подивитись на їхні успіхи зараз, то вони знаходяться абсолютно не на тих позиціях, які могли б стати достатніми для проведення «референдуму». На Донбасі у них не має вже успіхів близько 2 місяців. На півдні у них ситуація катастрофічна і вони мають готуватись не до «референдумів», а до того як втікати. І втекти таким чином, щоб зберегти хоча б частину особового складу. Тому «референдуми» зараз знаходяться більше в сфері пропаганди. Можливо, щоб підтримувати надію в середині російського населення», – вважає експерт.

Хоча, на його думку, це може бути і спробою вплинути на світову спільноту, щоб продемонструвати, що Росія готова продовжувати свій наступ на фоні посилення енергетичного і економічного тиску на Європу.

«Ви бачили на цих вихідних в Чехії, Німеччині, протестні акції, очевидно,підготовані проросійською агентурою, п’ятими колонами, політиками, які знаходились на фінансування російських спецслужб. Зараз вони змобілізовані і починають працювати. Мета – створити ілюзію сили Росії. Тому на цьому фоні заяви про «референдуми» носять інформаційно-психологічний характер і не мають під собою жодних організаційних підстав», – пояснює Михайло Самусь.

оренда квартири Львів

Новини