Зеленський обговорив з Байденом кроки на шляху до перемоги над агресором. Оновлено

Фото: Джо Байден, Твіттер

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з лідером США Джо Байденом  обговорив подальші кроки України на шляху до перемоги над агресором

Про це в Телеграм повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну у боротьбі за свободу в протистоянні з росією.

Володимир Зеленський подякував за непохитну підтримку українського народу – безпекову та фінансову – з боку США.»

Зазначається, що лідери держав обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над агресором та важливість притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини.

«Вдячні нашим союзникам за підтримку. Переможемо.»

«Провів чудову розмову з Джо Байденом. Подякував за непохитну підтримку українського народу – безпекову та фінансову – з боку США», – зазначив Володимир Зеленський у Твіттер.

Зеленський окремо відзначив вчорашню заяву Байдена про надання Україні безпрецедентного пакету допомоги на $6 млрд: $3 млрд оборонної допомоги та спрямування $3 млрд фінансової допомоги через Світовий банк.

Президент також подякував за включення до нового пакету допомоги зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

Зеленський докладно розказав Байдену про ситуацію на Запорізькій АЕС та глобальні ризики, які вона може спричинити. Лідери погодилися з необхідністю повернення атомної електростанції під контроль України та забезпечення доступу до неї МАГАТЕ відповідно до прийнятих модальностей.

У свою чергу Джо Байден також запевнив, що США продовжать підтримувати Україну у боротьбі за свободу та суверенітет.

«Я говорив із президентом Зеленським, щоб привітати Україну з Днем незалежності. Я знаю, що це гірко-солодка річниця, але я ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну та її народ у їхній боротьбі за захист свого суверенітету».

оренда квартири Львів

Новини