Зеленський обговорив з Макроном постачання зброї, фінансову допомогу та вивезення зерна

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів півторагодинну телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Лідери держав предметно обговорили безпекову співпрацю. Зеленський відзначив ухвалені Францією рішення щодо постачання нового сучасного озброєння, а також надану оборонну допомогу. Сторони домовилися координувати подальші дії з надання Україні безпекової допомоги як Францією, так і іншими міжнародними партнерами, зокрема щодо задоволення першочергових потреб українських захисників у сучасному озброєнні.

Окремо було обговорено важливе питання макрофінансової підтримки нашої держави та вагому роль Франції в цьому процесі.

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон також торкнулися воєнних злочинів, що їх РФ продовжує скоювати в Україні. Він подякував французькій стороні за направлення в Україну групи медиків і жандармів для встановлення фактів злочинів, скоєних російським агресором. Обговорено питання продовження роботи вказаної групи.

Значну увагу приділили участі Франції у повоєнній відбудові України, зокрема долученню до реалізації Fast Recovery Plan.

Особливе місце у розмові посіла тема глобальної продовольчої безпеки, зокрема угоди про вивезення українського зерна й наголосили на необхідності її неухильної реалізації. Було також обговорено практичні аспекти нарощування експорту українського збіжжя іншими логістичними шляхами.

Президент Франції детально поінформував про підсумки свого турне країнами Африки, одним із результатів якого стало розширення антивоєнної коаліції та консолідація міжнародної підтримки України в умовах повномасштабної агресії проти нашої держави з боку Росії.

оренда квартири Львів

Новини