Зеленський попросив країн НАТО більше важкої зброї

Фото: Радіо Свобода

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом наголосив на необхідності швидшого отримання Україною більшої кількості важкої зброї від країн-членів НАТО для успішного відбиття російських атак та переходу до подальшого контрнаступу.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що генсек Альянсу висловив співчуття у зв’язку з убивством Росією українських військовополонених в Оленівці.

Зеленський окремо поінформував Єнса Столтенберга про ситуацію на полі бою та необхідність швидшого отримання Україною більшої кількості важкої зброї від країн-членів НАТО для успішного відбиття російських атак та переходу до подальшого контрнаступу.

Крім того, президент України наголосив на важливості одержання нашою державою від Альянсу в максимально стислі терміни нелетальної військової допомоги в межах комплексного пакету, який був затверджений на Мадридському саміті НАТО. Він зробив акцент на важливості забезпечення повного фінансування вказаної допомоги.

Зеленський окремо обговорив з Єнсом Столтенбергом стан опрацювання запитів України до НАТО стосовно допомоги для проведення гуманітарного розмінування й висловив сподівання на прискорення постачання необхідного обладнання.

Також президент України запросив генсека НАТО взяти участь в онлайн-саміті Кримської платформи 23 серпня.

оренда квартири Львів

Новини