Зеленський та Ердоган обговорили експорт зерна, ядерний тероризм РФ та оборонну співпрацю

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі у Львові з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом обговорили розширення зернової експортної ініціативи, викрадення Росією зерна, ядерний шантаж з боку РФ  та питання оборонної взаємодії.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Зазначається, що президенти дали позитивну оцінку реалізації зернової експортної ініціативи та обговорили можливість її удосконалення, посилення безпеки її реалізації, збільшення обсягів відповідного експорту.

Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган також розглянули питання масштабного викрадення Росією зерна на тимчасово окупованій території України. Зокрема, було вказано на те, що окупанти привласнили майже 0,5 млн тонн збіжжя. Лідери погодилися, що будь-яка торгівля краденим є неприпустимою.

Лідери країн також обговорили ситуацію навколо Запорізької АЕС і ядерний шантаж з боку РФ, дії якої загрожують катастрофою і Україні, і всьому світу. За словами Зеленського, місією та обов’язком кожної країни має бути жорстка й послідовна реакція на будь-які прояви ядерного шантажу з метою його зупинення.

«Росія повинна вивести свої війська зі станції негайно», – наголосив Зеленський.

Крім того, лідери торкнулися питань оборонної взаємодії, обговорили перспективи співпраці в цьому напрямку.

Володимир Зеленський висловив сподівання на участь президента Туреччини у другому саміті Кримської платформи.

оренда квартири Львів

Новини