Зеленський: Завдяки підтримці США маємо вагомі результати на передовій

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський сказав, що на фронті є певні успіхи на користь України завдяки допомозі Сполучених Штатів.

Про це йдеться у його вечірньому зверненні, повідомляє Українська правда.

«Загалом тиждень був максимально корисним для України – на багатьох напрямках. І хочу також сьогодні подякувати Президенту США Байдену за те, що американська підтримка для України посилюється щотижнево. І цього тижня маємо вагомі результати на передовій – саме завдяки підтримці США».

Раніше генерал Марк Міллі, який відповідає за всі штаби армій США, заявляв, що американські пускові установки HIMARS прибудуть до кінця червня. Українські військові завершують навчання з управління американськими системами.

Після чергової зустрічі міністрів оборони країн-партнерів України у форматі «Рамштайн» Сполучені Штати сформували черговий пакет збройної допомоги в розмірі 1 мільярд доларів. Зокрема, в пакет включили системи берегового захисту Harpoon.

Джерела журналістів у Пентагоні казали, що США будуть передавати українському військовому командуванню розвідувальні дані для ефективності ударів з нових пускових установок.

оренда квартири Львів

Новини