Зеленський знову попередив РФ про наслідки вбивства військових і цивільних на «Азовсталі»

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський знову попередив, що можливе знищення росіянами українських військових і цивільних на «Азовсталі» в Маріуполі унеможливить подальші переговори з РФ.

Про це він заявив під час відеозустрічі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House, повідомляє сайт президента

«Якщо вони вб’ють людей, яких зараз гуманітарно можна обміняти, якщо це військові, або відпустити, якщо це цивільні, або допомогти пораненим, незалежно від того, військові це чи цивільні, то з ними немає про що говорити й на дипломатичному рівні».

За його словами, сьогодні завдяки зусиллям України, Міжнародного комітету Червоного Хреста й Організації Об’єднаних Націй нарешті вдалося знайти формат для евакуації мирних людей із заблокованого заводу «Азовсталь».

Президент констатував, що Маріуполь зруйнований вщент.

На його думку, блокада міста російськими окупантами є навмисним кроком, проявом ненависті й тероризму.

За таку жорстокість несе відповідальність насамперед інформаційно-пропагандистська машина Російської Федерації, і з цією проблемою ще потрібно буде розбиратися.

«Вони змогли розвинути таку ненависть ще до початку повномасштабної війни. Вони цим займалися довгі роки, і зараз усе це виливається в такі катування», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, 23 квітня Зеленський заявив, що Україна вийде з переговорів з Росією, якщо окупанти знищать українців в Маріуполі, чи проведуть псевдореферендум на тимчасово окупованих територіях.

Останнім часом вдалося евакуювати частину цивільних із «Азовсталі», однак для військових, в тому числі поранених, евакуація лишається неможливою.

оренда квартири Львів

Новини