Знищені ЗРК «Бук», «Сані», склад з боєприпасами, уражений Антонівський міст – ОК «Південь»

Фото: ЗСУ

На півдні України ліквідовано 17 окупантів, 1 зенітно-ракетний комплекс «Бук», 1 мінометний комплекс «Сані» 120 мм калібру, 5 одиниць автомобільної та броньованої техніки.

Суттєве ураження нанесено Антонівському мосту, підтверджено пошкодження мосту через Каховську ГЕС  та знищено склад ворожих боєприпасів в Каховці.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони, не має змін ані в складі сил, а ні в їх позиціях. Скутий на суходолі, противник зосереджений на дистанційних обстрілах та авіаційних ударах.

Протягом дня ракетами повітряного базування атаковано Одещину і Миколаївщину. В першому випадку йшлося про Х-59 та об’єкт інфраструктури регіону, в другому – ракета Х-31 спрямована в район Коблевого збита силами протиповітряної оборони над морем. Втрат і руйнувань нема.

Гелікоптерами та штурмовою авіацією ворог 8 разів атакував наші позиції вздовж лінії зіткнення. Без наших втрат.

Натомість, наші авіаційні удари по опорному пункту, районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, складах боєприпасів та по засобах протиповітряної оборони окупантів, мали переконливий результат.

У поєднанні з виконанням вогневих завдань ракетно-артилерійськими підрозділами, забезпечено втрати ворога в кількості 17 рашистів, 1 зенітно-ракетного комплексу «Бук», 1 буксированого мінометного комплексу «Сані» 120 мм калібру, 5 одиниць автомобільної та броньованої техніки.

Суттєве ураження нанесено Антонівському мосту, підтверджено вагому ступінь пошкодження мосту через Каховську ГЕС, знищено склад ворожих боєприпасів в Каховці.

В Чорному морі серед 13 кораблів, що маневрують вздовж кримського узбережжя, укриваючись в ракетно-безпечних для себе районах, 4 ракетоносії, серед яких 1 підводний, споряджені 28 ракетами типу «Калібр».»

оренда квартири Львів

Новини