ЗСУ майже вийшли до держкордону на Харківщині, РФ посилила обстріли – Міноборони

Фото: Ганна Маляр, Фейсбук

Українські військовослужбовці Збройних сил України у межах контрнаступу майже дійшли до державного кордону з росією в Харківській області. Аби не допустити цього, російсько-окупаційні війська значно посилили обстріли.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в етері телемарафону, повідомляє Громадське.

«Залишалось небагато Збройним силам України для того, щоб вийти на державний кордон у Харківській області, щоб і Харків, і область були переможно звільнені від ворога», – повідомила вона.

Посадовиця каже, що окупанти наразі докладають максимальних зусиль для того, щоб ЗСУ не дійшли до держкордону з РФ. Для цього вони посилюють обстріли, бої тривають.

«Говорити про перспективи та прогнози – це справа невдячна, тому що точний прогноз у війні давати не можна. Динамічна ситуація змінюється щопівгодини, і будь-яка інформація втрачає актуальність дуже швидко», – зазначила Маляр.

За її словами, нині триває активна фаза війни, і в Україні просто немає безпечної області, куди б не влучали російські ракети.

У Харкові інтенсивність обстрілів міста минулої доби, 19 червня, збільшилася, зокрема на околицях у північних районах. Постраждалих, за попередньою інформацією, немає.

По області окупанти обстрілювали Чугуївщину, протягом доби одну людину було поранено. Активні обстріли на Ізюмському напрямку, де тривають бої, там п’ятеро постраждалих. У Первомайському Лозівського району один постраждалий. Також обстрілів зазнала Золочівська громада.

оренда квартири Львів

Новини