ЗСУ на півдні України знищили майже 30 росіян, БпЛА, гаубицю та броньовану автотехніку

Фото ілюстративне: ЗСУ

Українськими захисниками на півдні України знищено 28 окупантів та 10 одиниць техніки, серед яких БпЛА, гаубиця «Мста-Б», командно-штабна машина, броньована та інша автомобільна техніка. Результати двох авіаційних ударів ЗСУ на Миколаївщині та Херсонщині по скупченню живої сили й ворожої техніки уточнюються.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«На лінії зіткнення продовжується ведення бойових дій. Ворог, скований у можливостях маневру на суходолі, має варіант тільки відступу на рубежі оборони.

Але з повітря противник здійснив 2 гелікоптерні атаки парами Мі-8 по наших позиціях на Миколаївщині та Херсонщині.

В районі Снігурівки відбувся повітряний бій. З винищувача Су-35 було випущено рекету «повітря-повітря» по парі наших Мі-8. Гелікоптерам вдалось ухилитися. Противник, економлячи ракети, утік.

Протягом доби продовжувалися спроби повітряної розвідки за допомогою БпЛА. На додачу до збитого ранком над Миколаєвом «Орлана-10», на Херсонщині зенітно-ракетним підрозділом «заземлено» вщент ще один, а зі стрілецької зброї дістали і звичайний квадрокоптер.

В цілому ж під час виконання вогневих завдань, в тому числі і нашими ракетно-артилерійськими підрозділами, противнику завдано втрат у кількості 28 рашистів, та 10 одиниць техніки, серед яких крім повітряних «розвідників», гаубиця «Мста-Б», командно-штабна машина, 5 одиниць броньованої та іншої автомобільної техніки.

Результати 2 авіаційних ударів на Миколаївщині та Херсонщині по скупченню живої сили й ворожої техніки уточнюються.

На Одещині місцеві мешканці продовжують випробовувати долю. Протягом дня силами патрулюючих узбережжя підрозділів муніципальної варти та прикордонної служби було виявлено 2 екстремалів-пірнальників. Чоловіки полювали за молюсками, незважаючи на попередження, заборону та небезпеку. Враховуючи специфіку такої діяльності, зокрема, в умовах правового режиму воєнного стану, обидва чоловіки були передані до Служби безпеки України для з’ясування всіх обставин.

Корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря наразі складає 4 кораблі – носії крилатих ракет – та 3 ВДК. Блокада судноплавства, психологічний тиск та загрози з моря залишаються актуальними.»

оренда квартири Львів

Новини