ЗСУ перейшли до контрнаступу на Харківському та Ізюмському напрямках – Залужний

Фото: ЗСУ

Збройні сили України перейшли від оборони до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках. Натомість ворог переніс основні зусилля на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої з українськими захисниками.  

Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний голові об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

«Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках.»

Валерій Залужний також акцентував на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет. Головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні. Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. Станом на північ минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним.

«Я глибоко вдячний нашим партнерам за надану Україні допомогу. Ми успішно долаємо всі труднощі, повʼязані з опануванням нових видів озброєння і техніки завдяки співпраці та підтримці на всіх рівнях. Сьогодні наші військові не тільки інтенсивно навчаються використовувати та обслуговувати НАТівські зразки озброєння, а й діляться своїм бойовим досвідом з партнерами.»

оренда квартири Львів

Новини