ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту, командири РФ втікають – ОК «Південь»

Скрін з відео

У ніч на неділю ЗСУ нанесли новий удар по Антонівському мосту на Херсонщині.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише Українська правда.

«Так, ми продовжуємо вогневий контроль за транспортними і логістичними артеріями на тимчасово окупованій території, оскільки маємо чіткий намір допомогти окупантами прийняти правильне рішення і спрямувати їх чергові «жести доброї волі» в потрібному нам напрямку.

Знову було нанесено удар по Антонівському мосту для того, щоб закріпити його статус остаточно як непроїзний».

Гуменюк підтвердила, що ЗСУ вже атакували Антонівський міст, залізничний міст у Херсоні та Каховський міст.

Вона також зазначила, що внаслідок цих ударів пошкоджено всі стаціонарні канали поставок важкого озброєння російських військ з лівого на правий берег Дніпра на Херсонщині.

«Це означає, що важка техніка і перевезення запасів боєприпасів надзвичайно ускладнені до унеможливлення. Ми продовжуємо уточнювати всі результати, і коли отримаємо абсолютну оцінку, зокрема експертну, щоб розуміти, що ці артерії вже не можуть використовуватися, тоді проголосимо це», – сказала вона.

За словами Гуменюк, зараз керівний склад військових підрозділів РФ «потроху використовує ці залишки транспортних шляхів для евакуації на лівий берег для того, щоб відчувати себе в безпеці».

«По-перше, це означає, що важливість цієї операції різко переміщується разом з командуванням. А для рядового особового складу це означає, що їм доводиться залишатися на місці і приймати рішення долі. Україна – країна гуманітарна і дотримується норм міжнародного гуманітарного права, тому в полоні їм буде набагато краще, ніж навіть після повернення до власної країни», – зазначила керівниця об’єднаного пресцентру.

Вона нагадала російським військовим, що, якщо вони складуть зброю і залишаться в обмінному фонді, у них «є шанс зберегти свій генофонд».

Нагадаємо, 10 серпня Збройні сили України пошкодили Каховський міст на Херсонщині, в ніч на 13 серпня по ньому нанесли новий удар. Цей міст був останньою транспортною артерією для окупантів. Тепер росіяни не можуть перевозити зброю та техніку через Дніпро на Херсонщині у достатній кількості.

Раніше ЗСУ вдало вивели з ладу ще два мости в цьому районі.

13 серпня голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що весь керівний склад російських окупаційних військ на півдні України переміщується на лівий берег Дніпра.

оренда квартири Львів

Новини