ЗСУ зупинили наступ ворога на Білогорівку, РФ преться на Бахмут – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телерам

Українські захисники зупинили наступ ворога на Білогорівку, у нього значні втрати. Окупанти націлені на штурм Бахмута, влаштовують терор в навколишніх населених пунктах.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Зупинено наступ ворога поблизу Білогорівки. За цим та іншими напрямками в супротивника спостерігаються значні втрати.»

За словами Гайдая, після 22:00 ворог декілька разів із РСЗВ «Град» бив по Білогорівці.

Ворог кидає нещодавно мобілізованих жителів окупованих населених пунктів Луганщини в бій, аби саме ті гинули у битві за декілька кілометрів території області. Вони й отримують те, на що заслуговують, а саме кулі, але практично стоять на місці. Попри щільний артилерійський та ракетний тиск, Збройні сили України утримують свої позиції.

«Окупанти націлені на штурм Бахмута, тому й влаштовують терор в населених пунктах, розташованих на підступах до цього міста.»

Зокрема, на межі областей за минулу добу росіянами завдано сім ракетних ударів, три мінометних обстріли, проведені дві атаки із застосуванням ствольної артилерії та ще дві – за підтримки реактивної. Зокрема, серйозно постраждало Верхньокам’янське – по домівках людей, які залишились, росіяни влучали і з артилерії, і з «Градів», і навіть застосовували авіацію.

Не за планами в окупантів йдуть справи й в окупованих містах. Зокрема, вони обіцяли швидкоруч відновити об’єкти критичної інфраструктури. Газопостачання – усього за тиждень. А на справі в них значні труднощі не те що з ремонтом – із підвезенням. Не тільки питної, а й технічної води.

«Навіть коли Сєвєродонецьк залишився без електропостачання, ми користувалися законсервованими раніше свердловинами, по декілька десятків тонн технічної води на день підвозили співробітники ДСНС, питну воду накопичували в спеціально закуплених резервуарах. Ми допомагали людям щосили. В росіян – тільки обіцянки на камеру. Уявіть, люди в спеку досі не забезпечені водою! Окупаційна влада не в змозі. Тільки «планують налагодити» підвіз.»

оренда квартири Львів

Новини