ЗСУ не дали окупантам захопити села Метьолкіне та Білогорівка, біля Сєвєродонецька – Міноборони

Фото: ЗСУ

На Сєвєродонецькому напрямку українські війська звели нанівець спроби російських окупантів захопити села Метьолкіне та Білогорівка. Ворог зазнав втрат і відійшов. Росіяни за підтримки авіації штурмували житлові квартали центральної частини міста Сєверодонецька.

Про це в Телеграм повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

«На Харківському напрямку ворожі війська намагаються втримати зайняті позиції і не допустити подальшого просування наших сил до Державного кордону. Аби знизити бойовий потенціал наших підрозділів противник за підтримки армійської авіації наносив вогневі нальоти артилерією майже по всій лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ, зокрема у районах н.п. Старий Салтів, Кутузівка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Циркуни, Руська Лозова, Слатине та Дементіївка.

На Слов’янському напрямку українські захисники успішно відбивають штурмові дії російських окупантів у районах сіл Долина та Богородичне (17 км на північний захід від и).

На Донецькому ворог зосередився на спробах оточення наших військ у районах Сєверодонецька і Лисичанська.

На Сєвєродонецькому напрямку українські війська звели нанівець спроби російських окупантів захопити села Метьолкіне та Білогорівка. Ворог зазнав втрат і відійшов. Противник за підтримки авіації вів штурмові дії у житлових кварталах центральної частини міста Сєверодонецька. Про цьому також несе втрати. Наразі активні бої тривають.

На Бахмутському напрямку наші воїни запобігають спробам противника відтіснити українські війська із займаних позицій та створити умови для подальшого наступу.

За підтримки штурмової та армійської авіації агресор веде вогонь майже по всій лінії зіткнення та намагається закріпитися у селі Комишуваха.

На Авдіївському напрямку Збройні Сили України відбили атаку росіян в напрямку Красногорівки та відтіснили їх на попередні позиції.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснює вогневе ураження переднього краю оборони та тилових районів, у тому числі із застосуванням армійської та штурмової авіації. Метою таких дій є зниження бойового потенціалу наших військ.

Південнобузький напрямок. Агресор основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, при цьому суттєво активізував вогневе ураження по всій лінії переднього краю. Зокрема, із застосуванням РСЗВ «Смерч» здійснював ракетні удари в бік Миколаєва та в районі Очакова.

Волинський та Поліський напрямки. Визначені підрозділи зс білорусі (до семи батальйонів) як і раніше продовжують посилювати ділянку кордону в Брестській і Гомельській областях.

На Сіверському напрямку без активних дій, але противник продовжує утримувати свої підрозділи на ділянці російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях. В такий спосіб російські окупанти намагаються запобігти перекиданню наших військ в інші райони ведення бойових дій.

Окрім того ворог проводить там розвідувально-вогневі заходи з виявлення і знищення засобів ППО Сил оборони України. Для вогневого ураження об’єктів у районах Краснопілля (Сумська область) та Михальчина Слобода (Чернігівська область) противник задіяв підрозділи мінометної та ствольної артилерії, а також літаки штурмової та винищувальної авіації.

Чорноморська та Азовська операційні зони. Російські військові кораблі продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку. Противник продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії КРМБ типу «Калибр» (сумарний залп – до 16 ракет)

оренда квартири Львів

Новини