Зима не зупинить ні нас, ні росіян: будуть нові операції, – Олег Жданов


Зима не стане перешкодою. І українці, і росіяни готуються до нових серйозних воєнних операцій. Але в лютому росіяни можуть бути в кращих умовах, ніж зараз.

Про це в ефірі «Першого Західного»розповів військовий експерт Олег Жданов.

«Росія намагається накопичити сили для наступу, а ми намагаємось накопичити сили для контрнаступу. Як казав генерал Залужний у своєму інтерв’ю, що контрнаступальна операція вже десь визріває в глибинах Генштабу. Але тут такий парадокс: ми молимося, щоб зима була теплою, щоб вижити, а ЗСУ потрібно, щоб були стійкі морози або тепла суха погода, щоб багнюка висохла, бо вона ускладнює ведення самих бойових дій», – сказав Олег Жданов.

В той же час росіяни, за його словами, хотіли б оперативної паузи, бо виявились не готовими до такого опору ЗСУ.

«Їм постійно не вистачає часу, щоб зібрати резерв, для його навчання, озброєння. Але в лютому місяці вони більш-менш будуть готові до наступальної операції. Нам до цього часу потрібно провести свою операцію. Тоді у нас буде Перемога», – зазначив військовий експерт.

Він послався на слова очільника української розвідки Кирила Буданова, і сказав, що гарячу фазу війни ми можемо закінчити влітку наступного року. Але він наголосив, що це можливо за умови, що Захід надасть Україні озброєння, про яке говорив Джо Байден: тисячі танків, сотні артилерійських стволів і десятки систем залпового вогню.

оренда квартири Львів

Новини