ОК «Південь»: знкшкоджено ворожу групу розвідки. Знищено: 51 військового, танк, гелікоптер та 2 БпЛА

Фото ілюстративне: Генштаб ЗСУ

Українські захисники на півдні України зірвали спробу ворога вивести групу розвідки, знищили 51 військового, 2 реактивні системи залпового вогню, танк, зенітно-ракетний комплекс «Панцир-С», 2 БпЛА та гелікоптер.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».  

«Протягом доби на Херсонському й Миколаївському напрямку суттєвих змін в позиціях на лінії зіткнення не відбулось. Однак, нашими підрозділами вчасно виявлено і зірвано спробу противника вивести групу розвідки. В результаті бою, з боку ворога є вбитий, поранений і полонений.

Вдаривши на початку доби системами залпового вогню по Миколаєву, ворог продовжував тероризувати інші південні регіони ракетними ударами протягом всього дня.

Над Херсонщиною та Одещиною було збито безпілотні розвідники «Орлан-10» та ударний носій ракет «Форпост», відповідно.

Одещину за добу ворог атакував ракетами 9 разів, переважно із застосуванням авіації. 6 ракет влучно знищено силами протиповітряної оборони.

Нанесені удари пошкодили в області електроподстанцію і газогін, зруйнували кілька приватних будинків та пошкодили зони відпочинку. На жаль, є постраждалі.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією по ворожих позиціях нанесено близько пів сотні уражень.

Ворожі втрати за добу склали: 51 рашист, 2реактивні системи залпового вогню, танк, зенітно-ракетний комплекс «Панцир-С», 2 БпЛА та гелікоптер.

Отримано підтвердження про втрати ворога напередодні – це ще 56 рашистів, ще 3 реактивні системи залпового вогню, 4БТРи, 2 одиниці автомобільної техніки, а також суттєво пошкоджений радіолокаційний артилерійський розвідувальний комплекс «Зоопарк 2».

Корабельне угруповання флоту противника налічує щонайменше 6 кораблів та 2 підводних човни, що перебувають в готовності до нанесення ракетних ударів, бо споряджені понад пів сотнею крилатих ракет.»

оренда квартири Львів

Новини