4 вулиці в Сокалі дерусифікують на найближчій сесії, – голова громади


Вулиці Пушкіна, Горького, Чайковського в Сокальській ОТГ переіменують. Їм дадуть імена новітніх  героїв Сокальщини, які відзначились в російсько-українській війні. Про це в ефірі «Першого Західного» повідомив голова Сокальської ОТГ Сергій Касян.

За його словами, в громаді також прийняли рішення підтримати мобілізованих до ЗСУ мешканців Сокальщини допомогою у розмірі 10 тисяч гривень.

А наразі Сокальська громада зайнята прийняттям внутрішньо переміщених осіб.  В них зареєструвалось вже 5 тисяч таких людей. Проживають вони, як в приватному, так і в бюджетному житлі. Харчування для них забезпечують волонтери.

Також спеціально для внутрішньо переміщених на Сокальщині запрацював соціальний проект «Дім». Представники цієї ініціативи будуть займатись відновленням житла для переселенців.  

«Вони будуть шукати закинуті хати, які є в кожному селі і будуть їх відбудовувати для переселенців. Тобто спершу вони будуть викуповувати спочатку в господарів, а потім ремонтувати його», – розповів Сергій Касян.

Також громаді вдалось релокувати  до себе фармацевтичне підприємство, яке вже за тиждень готове розпочати роботу. Розпаковує своє обладнання і ще одна фірма з пошиття спецодягу. Ці два підприємства привезли з собою своїх працівників. Але з часом, планують залучати і місцевих жителів.

В громаді очікують ще на 5 фірм, які, за словами голови громади, поки лише приглядаються до їхньої території. 

оренда квартири Львів

Новини