40% генералів та офіцерів РФ, які планували війну в Україні, тепер під слідством – Генштаб

Фото:kremlin

В Російській Федерації близько 30-40% генералів та офіцерів, які брали участь у плануванні «спеціальної військової операції» в Україні, усунуті від виконання своїх обов’язків та перебувають під слідством.

Про це на брифінгу у Медіацентрі «Україна – Укрінформ» повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов.

«Продовжуються репресивні заходи стосовно вищого та старшого офіцерського складу збройних сил Росії через провали стратегічних планів на українському напрямку. Близько 30-40% генералів і офіцерів, які брали участь у плануванні «спеціальної військової операції», усунуті від виконання своїх обов’язків і перебувають під слідством», – сказав він.

При цьому, за даними, які є в Генштабі, міністр оборони РФ Сергій Шойгу і начальник генштабу РФ генерал Валерій Герасимов залишаються на посадах «виключно для запобігання дискредитації вищого військового керівництва».

Також через  вибухи, що відбулись на аеродромах  в Новофедорівці в окупованому Криму та «Зябрівка» в Білорусі, очікується нові кадрові рішення стосовно керівного складу.

оренда квартири Львів

Новини