Аеродром в Криму – законна ціль для України, – британський міністр Уоллес

Фото: Reuters

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що Україна має повне право завдавати ударів по російських військових цілях в окупованому Криму.

Як повідомляє The Guardian, міністр нагадав, що Росія у 2014 році й зараз незаконно вторглася в Україну, відтак українці мають повне право захищати свою територію та вживати всіх необхідних заходів проти окупантів.

«Чи це законно? Україна цілком законно може застосовувати силу, якщо це необхідно, не лише щоб повернути свою територію, а й відтіснити загарбника. І ця авіабаза використовувалася російськими повітряними силами для бомбардування українських цілей»,  – сказав Уоллес.

Глава Міноборони Британії також зазначив, що, судячи з кадрів з окупованого Криму, в районі авіабази сталося одночасно два вибухи у різних місцях, і «очевидно, що від викинутого недопалка такого не трапляється».

Нагадаємо, 9 серпня, на військовому аеродромі Саки біля Новофедорівки в окупованому Росією Криму пролунало кілька вибухів. В  Міноборони Росії заявили, що це здетонували авіаційні боєприпаси.

оренда квартири Львів

Новини