Бензин А-95 буде по 65 гривень, але за два тижні, – Олексій Другов

Фото: slovoidilo

Через рішення Нацбанку підвищити мінімальний курс долара до 36,6 гривень, вартість пального також подорожчає на 25%.

Про це в ефірі «Першого Західного» заявив фінансовий аналітик та професор кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська Політехніка» Олексій Другов.

Але він зазначив, що підняття цін станеться не завтра, оскільки в нас є державне регулювання і заправні станції мають декларувати ціну на місяць вперед. Тобто, не станеться так, що завтра ціна буде вже по 65 грн за 1 літр, бо купили долар по 36. Це відбудеться за якийсь час.

«Насправді якісь партії були вже проплачені наперед ще по курсу, який був раніше. Тобто, вони поступово будуть доходити. Як на мене, це буде тривати два-три тижні. Просто відбудеться розуміння того, що собівартість зросла на 25%», – говорить Олексій Другов.

Але вже зараз, за його словами, спрацював психологічний фактор і на заправках почали утворюватися черги.

«Бак має певні межі, тому на рік наперед ми заправити, на жаль, не можемо. Але люди намагаються це зробити», – зауважує Олексій Другов.

21 липня Нацбанк підвищив офіційний курс американської валюти відносно української до 36,6 грн за дол. Там попередили, що це призведе до зростання цін, зокрема, і на нафтопродукти. Тому в Нацбанку відкоригували свій прогноз інфляції: до кінця року вона складе 30%.

оренда квартири Львів

Новини