Частину грошей з ремонту доріг Львівщини віддали на відновлення постраждалих областей, – Олег Береза

Фото:2day.kh

Цього року на Львівщині будуть проводити тільки поточні ремонти доріг. Капітальних робіт не планується. Про це  в ефірі «Першого Західного» розповів керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

«Цього року не буде жодних ремонтних робіт капітального характеру. За винятком, коли буде гостра необхідність. Ми співпрацюємо з обласної адміністрацією, службою надзвичайних ситуацій…Якщо дадуть розпорядження – ми це виконаємо. Але будівництва чи реконструкції не буде. Лише в межах експлуатації, такий дрібний поточний ремонт для того, щоб підтримати дороги і всі штучні споруди, які знаходяться в області. Для того, щоб відбувалась логістика», –говорить посадовець.

За його словами, на поточні ремонти доріг Львівщини на цей рік було передбачено 430 мільйонів гривень. Але через бойові дії в Сумській, Чернігівській, Запорізькій областях, частину грошей забрали на ремонти доріг там. Наприклад, з 33 млн  грн., передбачених на цей місяць, забрали 15 млн.

Єдина дорога, яку цього року планують добудовувати в області – це Нижанковичі -Самбір. Вона фінансується за кошти польського уряду, пояснив Береза. Але також додав, що є ініціатива від поляків додати ще коштів на цю дорогу в рамках вже нового договору для розширення прикордонних доріг.

Дорожній посадовець також розповів що з наступного тижня розпочнуть відновлювальні роботи на дорозі Львів-Самбір, де стався зсув грунту. Дорожники вже визначили причини  і готові почати роботу.

«Проїзд там є, але тільки для легкового транспорту. Ми перевіряли геофізику, геологію чи воно буде просуватись далі чи ні.  Відновлення цієї дороги – це не є складна робота, вона буде зроблена  десь за тиждень часу», – зазначив Олег Береза.  

Відновлювати пошкодження буде не підрядник, оскільки гарантійний термін дороги вже минув. Він був розрахований на 5 років, а поточний ремонт по цьому відтинку здійснювався в  2016 році.

оренда квартири Львів

Новини