ДБР провело масштабну операцію серед кримінального світу і виявило ворожих агентів


Працівники ДБР спільно з співробітниками Нацполіції провели на Одещині масштабну спецоперацію серед представників кримінального світу та виявили трьох осіб, які можуть бути причетні до діяльності ворожих диверсійних груп.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Працівники ДБР спільно з співробітниками Нацполіції України провели на Одещині перевірили на можливі контакти з представниками країни-окупанта понад 40 осіб, причетних до кримінального світу. Для достовірності отриманої інформації більшість із них проходили опитування за допомогою поліграфа.

В результаті виявлено 3-х осіб, які можуть бути причетні до діяльності ворожих диверсійних груп. Порушено кримінальне провадження за державну зраду (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Усіх передано Службі безпеки України.

Крім цього, за сприяння ГУ ДМС України в Одеській області, зібрано матеріали та видворено за межі України 6 громадян інших держав, які так чи інакше могли сприяти дестабілізації ситуації в регіоні, а також затримано одного мешканця Одещини, який знаходився у розшуку за вбивство.

Окрім того, в ході масштабних опертивно-слідчих заходів було також виявлено 4 місця промислового вирощування наркотичних рослин, вилучено понад 3 000 кущів коноплі та близько 2 кг висушеної готової продукції. Вартість зілля на «чорному ринку» складає понад 16 млн грн.

В ДБР зауважують, що з сотень людей, перевірених за період гарячої фази війни, лише одиниці виявляються ворожими агентами. Більшість іноземців, навіть якщо мають проблеми із законом, проти приходу руского міру в їхні міста.

оренда квартири Львів

Новини