До кінця року ми можемо втратити до 30% бюджету, – Володимир Квурт

Фото: ЛОР

В березні відбувся певний спад в бюджетних надходженнях. Відтак, до кінця року Львівщина може втратити до 30% свого бюджету. Такий прогноз в ефірі «Першого Західного» зробив депутат Львівської обласної ради Володимир Квурт.  

За його словами, це означає, що від багатьох видатків доведеться відмовитись: багато об’єктів капітального будівництва «заморозити», а обласні програми скоротити або адаптувати до воєнного часу.

«Ми розуміємо, що кожна програма, починаючи від підтримки учасників АТО і до «Безпечної Львівщини» потребують змін. Треба, щоб вони враховували реальний стан речей і те, що ми прогнозуємо до кінця року», – говорить депутат.

Він вважає, що сьогодні взагалі постало питання перегляду стратегії розвитку Львівщини. Зокрема, треба враховувати те, які завдання області і країні треба буде вирішувати після війни.

«Україні, як державі, взагалі буде потрібна нова економічна політика. Нам треба буде досить швидко рухатись, щоб відновити втрачене і стати повноцінною країною ЄС. Для цього треба завершити ті реформи, які розпочинали, і завершити модернізацію нашої економіки», – вважає Володимир Квурт.

Водночас говорити про розвиток економіки області без реалізації інфраструктурних проєктів, які були передбачені в програмах мирної доби, на думку обласного обранця, не можна.

«Доведеться повернутись і переглянути програми будівництва європейської колії до Львова, і Балтійсько-Чорноморського коридору, який зв’яже Балтику і Чорне море», – переконаний Володимир Квурт.

Він вважає, що треба скористатись санкціями проти Росії, і компаніям, які звідти йдуть, Україні треба буде запропонувати свої ресурси, бо це кошти, які дозволять розбудовувати  державу. Львівщина, на його думку, в таких умовах може стати логістичним хабом, але для цього потрібне розуміння і підтримка уряду.

«Постало питання в експорті зерна. Морські шляхи закриті. В нас є розуміння, що частину зерна треба продати, бо це додатковий ресурс. Можливості залізниці сьогодні відрізняються  в десятки разів від можливостей морських перевезень. Щоб створити додаткові можливості – треба інвестувати в ці речі. От почали розмову зараз про так званий сухий порт для перевантаженні зерна з польської сторони. Я вважаю, що треба говорити про такий же і з нашої сторони», – говорить Володимир Квурт. Він вважає, євроколію треба тягнути не тільки до Мостиськ, але і до Львова і взагалі розбудовувати мережу по всіх західній Україні.

Він також переконаний, що варто розглядати план індустріалізації  Львівщини, який буде забезпечувати динаміку росту держави в цілому.

оренда квартири Львів

Новини