Грузія ще не надала доказів, що вона не допомагає РФ обходити санкції – Кулеба

Фото: МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна підозрює Грузію у спробах допомогти Росії обійти західні санкції.

Про це він сказав в ефірі єдиного телемарафону ввечері у вівторок, повідомляє Liga.net.

«Ми чекаємо на офіційні докази і переконливі аргументи з боку Грузії про те, що вони цього не роблять. Потім будемо вирішувати, які дії вживати, якщо ці докази і аргументи будуть недостатньо переконливими», – сказав Кулеба.

Він додав, що якби Україна та її союзники не мали впливу на Грузію, то росіяни уже б створили маршрут для обходу санкцій через цю країну.

4 квітня у соцмережах ГУР МО з’явилось повідомлення, що російські агенти налагоджують канали контрабанди товарів воєнного і подвійного призначення, що проходять, зокрема, територією Грузії. За даними української розвідки, представники грузинських спецслужб отримали вказівку від політичного керівництва не перешкоджати діяльності контрабандистів.

Грузинська влада назвала цю заяву «безпідставною та безглуздою», пов’язавши її з тим, що в Україні зараз працюють колишні члени уряду експрезидента Міхеїла Саакашвілі.

оренда квартири Львів

Новини