Херсонщина для нас є більш пріоритетним завданням, ніж Сєвєродонецьк, –  Петро Черник


Військовий експерт Петро Черник вважає контрнаступальні дії на Херсонщині – найважливішим досягненням минулого тижня. На його думку, херсонський напрямок є навіть пріоритетнішим, аніж сєвєродонецький.

Таку думку він озвучив в ефірі «Першого Західного».

«Херсонщина – це велика мережа доріг і каналів. Саме на Херсонщині знаходяться ті об’єкти, які контролюють постачання води до Криму. Повернення цих стратегічних об’єктів – це серйозний аргумент тиску на всю РФ. Це хороший сигнал. Але ми не маємо поспішати. Я є прихильником тактики малих кроків», – говорить експерт.

Він вважає, що українська армія там буде створювати таке явище, як великі вогневі вали. Але це буде можливим, коли ми отримаємо достатню кількість артилерійського озброєння.

«Тут і так все доволі непогано, якщо вірити відкритим джерелам. В Україні є вже добрих три артилерійські полки, в залежності від того, як рахувати. І в найближчі тижні ми зможемо застосувати установку HIMARS, яка ось-ось має до нас поступити», – зазначає Петро Черник.

Він також наголошує, що Херсонщина – це і слабка ланка росіян. Зокрема, не на їх користь природні умови: поля, важка логістика, мережа мостів, каналів. Це важко утримати.

Крім того, наразі  їхнім пріоритетом є вихід на кордони Луганської області. І тому вони будуть робити все, щоб це сталось.

оренда квартири Львів

Новини