ISW: РФ намагається перезапустити ВПК для тривалої війни. Мапи боїв

Фото: Громадське

Кремль намагається перезапустити чи розширити промисловість для підтримки тривалих бойових дій в Україні.

Про це повіломляє американський Інститут дослідження війни (ISW), пише Українська правда.

Зазначається, що 12 серпня міністр оборони Росії Сергій Шойгу, ймовірно, відвідав завод «Уралвагонзавод» – це найбільший виробник танків у Росії та виробник зокрема танків Т-72. Цьому передувало повідомлення про те, що «Уралвагонзавод» зіштовхнувся з фінансовими проблемами через запроваджені Заходом санкції та невиконання зобов’язань за державним контрактом.

ISW пише, що візит Шойгу може свідчити, що Кремль намагається перезапустити чи розширити діяльність військово-промислового комплексу.

Нагадаємо, за даними ГУР Міноборони, у Росії почали проводити приховані заходи так званої «промислової мобілізації» компаній та підприємств оборонного сектору.

Зокрема, у компанії «Ростех» із початку серпня запроваджено заборону на відпустки для всього керівного складу та значної частини робочого персоналу. У деяких компаніях, які входять до складу «Ростех», «перенесення відпусток на невизначений термін» стосується 100% працівників.

Також воєнно-промислова комісія РФ, яку очолює Володимир Путін, готує зміни до програми державного оборонного замовлення РФ на 2022 рік, які передбачають збільшення витрат на 600-700 млрд російських рублів. Затвердження змін очікується на початку вересня.

оренда квартири Львів

Новини