Кремль дав завдання колаборантам у Херсонщині та Мелітополі готувати «референдуми»

Фото: РБК-Україна

У Кремлі поставили завдання колаборантам у Херсоні та Мелітополі підготувати до осені «референдуми» про включення їх до складу РФ.

Як повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута в ефірі телемарафону, 6 червня в облдержадміністрації окупованого Херсону відбулася велика нарада колаборантів за участю заступника голови адміністрації президента РФ.

Він поставив завдання «до осені підготувати референдум про включення області до складу РФ».

Лагута повідомив, що це останнє рішення окупантів, до цього були інші варіанти: «Спочатку республіка, потім приєднання до Криму, тепер приєднання до РФ».

Окупований РФ Мелітополь Запорізької області відвідав перший заступник глави Адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко, після чого так звана «влада міста» заявила про підготовку «референдуму».

Зокрема, «мер міста» Галина Данильченко у відеозверненні повідомив, що Кирієнко відвідав Мелітополь «із робочим візитом» та подякував працівникам житлово-комунальної сфери, медицини, освіти та «керівництву регіону» за те, що місто нібито «живе мирним життям», а також «за внесок кожного мешканця міста в побудову нового життя».

«А ми, у свою чергу, дуже вдячні РФ за ту допомогу та підтримку, яку нам надають у побудові цього життя. Ми знаємо, що наше майбутнє єдине з Росією. РФ тут тепер назавжди. І ми тепер починаємо готуватись до референдуму».

оренда квартири Львів

Новини