Курс долара може впасти, – Олексій Другов

Фото: myvin

Якщо війна буде продовжуватись – ми будемо мати рух долара вверх і буде збільшуватись його вартість. Але рух буде не прямим: якщо будуть відбуватись позитивні події – він піде вниз, а якщо негативні – вгору. Таке майбутнє прогнозує долару найближчим часом економіст, професор кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська Політехніка» Олексій Другов.

Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

Він зазначає, що головним чинником, який показує, чи треба купувати чи не купувати долар, є не цей рух курсу, а те, яка різниця є між купівлею і продажем.

«Коли ми бачимо різницю між купівлею і продажем 36 і 38 – це означає, що на ринку є паніка. Не треба купувати, бо є велика різниця. Зараз вона зменшилась: 36,1 і 36,3 – це означає, що зараз немає спекулятивного попиту і ніхто нікого не хоче пограбувати при купівлі», – говорить експерт.

Але, за його словами, наступного тижня має відбутись подія, яка вплине на курс валюти. Мають зібратись представники ЄС, де будуть обговорювати фінансову допомогу Україні, нафтове ембарго та продовольчу кризу.  

«Перше питання дуже важливе для України, бо 9 млрд, які вони обіцяють, нам дуже потрібні. Але головна проблема – не принципова, бо політичне рішення вже прийнятеоловне, що це затягується вже місяць. Чому? Тому що бюджет сформований і не передчасно зайвих коштів, які можна на щось інше витратити. І тому виникає питання: звідки ЄС має взяти гроші, щоб дати їх Україні?», – пояснює Олексій Другов. Якщо це питання вдасться вирішити, то це на якийсь час може за стабілізувати долар.

оренда квартири Львів

Новини