Китай може підтримувати РФ зброєю через Північну Корею – Олег Жданов

Фото: REUTERS

До озброєння з Північної Кореї  для Росії треба ставитись з обережністю. Бо, насправді це може бути зброя з Китаю. Російська Федерація може використовувати «сіру» схему. Таку версію висуває військовий експерт Олег Жданов, яку він озвучив в ефірі «Першого Західного».

За його словами, Північна Корея перебуває під впливом Китаю. 

«Це анклав, яким частково керує Китай. Боюсь, щоб тут не було «сірої» схеми постачання боєприпасів з Китаю через Північну Корею до Російської Федерації. Бо я дуже сумніваюсь, що при тій ресурсній базі, яку має Північна Корея, вона буде здатна виконати ті вимоги, які висуває РФ. Мається на увазі: 50 тисяч ракет, мільйони тон боєприпасів до артилерії», – вважає Олег Жданов.

В самої Росії ситуація з поповненням озброєння – дуже складна. Незважаючи на мільйони тон боєприпасів на складах, використовувати більшість з них, на думку аналітика, сьогодні вже неможливо. Росія їх так зберігала, що більшість з них стали непридатними.

«Після випадку з ракетою в Бєлгороді, маю таке враження, що їхні ракети летять абикуди. Так розумію, що це або браковані, або вже останні партії, які мають теж пошкодження. То хто в цій ситуації наддержава: Росія чи Північна Корея? Хто в кого купує озброєння?», – риторично запитує військовий експерт.

Раніше видання The New York Times повідомляло, що Росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет в Північній Кореї.  Цю інформацію підтвердив  і прес-секретар Пентагону Пет Райдер. Він повідомив, що, дійсно, Росія звернулася до Північної Кореї з проханням про постачання боєприпасів.

оренда квартири Львів

Новини