Луганщина: Окупанти знову влучили у цистерну з азотною кислотою, яка полетіла на їх позиції. Оновлено


Біля Рубіжного росіяни знову влучили у цистерну з азотною кислотою. Мешканців просять не виходити з укриттів, а якщо вони у приміщенні, то закрити двері та вікна.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

«Знову хімічна атака! Біля Рубіжного орки знову влучили у цистерну з азотною кислотою.

Терміново. Не виходьте з укриттів. Якщо Ви у приміщенні – закрийте двері та вікна.»

Оновлено. Пізніше Гайдай додав, що аміачна хмара полетіла на позицій росіян.

«Пари від вибуху цистерни з 4 т неконцентрованої азотної кислоти розповсюдилися у районі позицій росіян під Кудряшівкою та Варварівкою. Загрози життю населення немає», – зазначив він.

Гайдай раніше нагадав, що азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки.

Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з’являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях – набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами.

Тому слід підготувати захисні маски для обличчя, змочені содовим розчином.

При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон’юнктиви, що призводить до втрати зору.

Перша допомога: при попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води.

Також Сергій Гайдай повідомив, що у Лисичанську росіяни обстріляли будинок – під завалами рятувальники знайшли жінку без ознак життя. Також протягом дня російська армія вогонь відкривала по Сєвєродонецьку, Щедрищевому, Кремінній, Тошківці, Лисичанську.

«У Лисичанську загорілися приватний житловий будинок, літня кухня та господарча споруда. Прибувши на місце події, пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС ліквідував пожежу, однак під уламками було знайдено жінку без ознак життя. У Сєвєродонецьку вкотре російські нелюди обстріляли багатоповерхівки – горіли квартири та склади. В Щедрищевому палало одразу декілька житлових будинків. У Кремінній протягом дня рятувальники боролися із полум’ям в житлових будинках та гаражах. Крім того, в Тошківці та Діброві сталося загоряння сухої трави та підстилки хвойного лісу.»

оренда квартири Львів

Новини