Львівським ОСББ пропонують безвідсоткові позики для покращення енергоефективності

Фото: ЛМР

У Львівській територіальній громаді надаватимуть безвідсоткові позики для представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків(ОСББ) або ж житлово-будівельних кооперативів (ЖБК). За ці гроші мешканці зможуть відремонтувати будівлю чи встановити вікна.

Про це йшлося в програмі «ОЧІ» на «Першому Західному».

Для того, щоб взяти безвідсоткову позику представникам ОСББ та ЖБК необхідно звернутись до Львівської міської ради. Там підкажуть, які для цього необхідні документи.  Безвідсотковий кредит будуть надавати лише тим господарствам, які відповідатимуть вимогам. Одна з головних – це покращення енергоефективності будинку.

«В нас є пріоритетність. Перш за все, ми говоримо про доступність, підготовку будинку до зими. Друга черга – це ремонт покрівель, підвальних приміщень тощо. Третя черга – це вже енергоощадність: вікна, двері», – розповідає керівник відділу супроводу ОСББ  Львівської міськради Сергій Солтис.

Мінімальна сума на будинок може становити 5 або 10 тисяч гривень. Щоправда, є й максимальна фінансова межа.

«Максимальна сума може дорівнювати розміру піврічного доходу ОСББ з плати за обслуговування будинку. Якщо воно за рік збирає квартплати 100 тисяч гривень, то ми їм можемо надати кредит до 50 тисяч. Терміном воно надається до 1 року», – говорить керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин.

оренда квартири Львів

Новини