Лише 10% батьків виступають за онлайн-навчання, – освітянин Андрій Закалюк

Фото:ArturVerkhovetskiy

Всі школи у Львові розпочали очне навчання, окрім двох, де ще триває ремонт укриттів. Цього року першокласниками в громаді стали 8 тисяч дітей. А загалом пішли до школи 88 тисяч учнів. З них 2 тисячі – це діти з тимчасово окупованих територій.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

За його словами, особливістю цьогорічного початку навчального року стало те, школи Львівської громади самі визначали: проводити чи не проводити лінійки або інші святкові заходи.

«Є школи, які вчора проводили якісь заходи, є які позавчора. Ми вітаємо, що школи мають автономію і вони самі можуть визначати як вони проводять свято і у якому форматі, оскільки якихось особливих рекомендацій не було», – сказав чиновник від освіти.

За його словами, всі школи в місті розпочали очне навчання, окрім двох, де триває ремонт. Там учні кілька днів вчитимуться дистанційно. Загалом, як показали результати моніторингу у школах, 76% батьків у Львові виступили за очне навчання. Лише 10% батьків захотіли онлайн-уроків.  Ще частина не визначилась або вибрала екстернат.

Ще однієї новацією цьогорічного навчального року у Львові є запровадження  електронного журналу, відтак, електронних щоденників.

«Це є унікальна річ у плані комунікацій: між вчителем і учнем, між вчителем і батьками, між адміністрацією і батьками, між самими вчителями та між дітьми. Ми довго це пропрацьовуємо, не перший місяць. Зараз вже долучаються батьки, учні, вчителі. Це революційний підхід. Уявіть, що в жодній львівській школі немає паперового журналу», – зазначив Андрій Закалюк.

Попри те, що всі львівські школи є вільні від проживання внутрішньо переміщених осіб,  в управлінні освіти все-таки  готуються до ймовірної нової хвилі переселенців.

«Ми розуміємо, що може бути ще одна хвиля. І ми теж маємо якийсь резерв. Ми визначили навчальні заклади, в яких у випадку надзвичайної ситуації, ми зможемо допомагати нашим громадянам і поселяти їх там», – говорить Андрій Закалюк.  Це ті школи, де, наприклад,  спортзали є відокремлені від школи.

оренда квартири Львів

Новини